2008-10-31 11:46:30• hírek • Parajdi Andrea

Korszerűsítik a villamoshálózatot

Egyöntetű szavazattal hagyták jóvá a városi tanácsosok csütörtöki ülésükön azt a határozattervezetet, amely Szatmárnémeti közvilágításának haszonbérbe adásáról szólt.

Szatmárnémeti villamoshálózatának bővítését és modernizálását egy szakértő cég vállalja fel, egy tíz évre szóló haszonbérleti szerződés alapján, így tudja megoldani a város a közvilágítás problémáját.

Jelenleg sok utcában nincsen villamoshálózat, máshol pedig már harminc évnél is idősebb villanyvezetékek működnek, ezáltal pedig nem felelnek meg az elvárásoknak. Szatmárnémetiben jelenleg hozzávetőlegesen 288 km hosszú villamoshálózat van, valamint 5496 villanyoszlop, ezekből csupán 5126 -ban található világítótest.

Ezek a számok az elkövetkezendő években a koncesszióba adás eredményeként jóval megnövekednek, s maga a rendszer is biztonságosabbá válik. A magánkézbe kerüléssel nemcsak modernebb, hanem gazdaságosabb is lesz a város közvilágítása, a régi izzókat ugyanis takarékosabb világítótestekre cserélik. A lakosság is megnyugodhat, mivel a korszerűsítés és a haszonbérleti szerződés hatására nem fog drágulni a villanyáram.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: